-
24.8.2012 12:59
Kyklos Galaktikos rozvlní náplavku
Album Osa dobra si můžete stáhnout zdarma na jejich webové stránce kyklosgalaktikos.cz a více se o nich dozvíte v pondělí od 22:00 hodin, budou totiž mými hosty v pořadu Kruton.
-
18.5.2011 14:20
Benefice pro tréninkovou kavárnu
Související příspěvky S mikrofonem do Café Na půl cesty Přímo na místě si pak budete moct užít vystoupení DJs Radia Wave: za Grundfunk to bude DJ Maceo a za pořad Kruton Mary C. Jejich exhibici pak doplní selektor Boldrik a MC Messenjah, na závěr vystoupí francouzská legenda reggae a dance hallu Ricky Sai Sai.
-
17.12.2014 13:20
Mutanti hledají východisko v bažinách a kanálech
Ukázali se na festivalu Sperm, na posledním ročníku United Islands, v Tečce páteční noci i v pořadu Kruton Radia Wave. Vysoká poptávka po Mutantech se dá vysvětlit jednoduše. Jiří Konvalinka a Jan Vejražka ostře vybočují z místní tradice macho rapu, který se navíc neostýchali parodovat. Mutanti nepřipomínají nic, co se na české scéně právě odehrává.
-
28.10.2016 16:20
Ve vlastní šťávě: Co se starým chlebem
U nás se starší chleba zpracovává na krutony do polévky nebo strouhanku, ze žemlí se chystá žemlovka neboli semlbába. Skoro všude najdeme v nějaké podobě obyčejnou topinku. Starší chleba se nakrájí na krajíčky, které se osmaží v rozpáleném sádle a tradičně se podávají s česnekem a solí. Z Itálie k nám doputovala sestřenka topinky, známá pod názvem bruscheta nebo crostini.
-
23.3.2016 11:20
Bytové restaurace. Sociální experiment, jídlo je vedlejší
Vařilo se ve dvou kuchyních a spalo se čtyři hodiny,“ vysvětluje Gábina jeden ze svých ambiciózních kulinářských projektů, zatímco srkáme francouzskou cibulačku s krutony. Spolu s kamarádkou Lídou, která pomáhala už s kolegiální kuchyní, se pak vydaly do vyhlášené bytové restaurace manželů Křivánkových.
-
21.6.2013 11:20
Ve vlastní šťávě: Krev, pot a slzy při cateringu
Včera kluci nakrájeli přes metrák masa na gyros a woky a mým úkolem je maso dál zpracovat a úplně nakonec napéct plnou přepravku krutonů do cibulačky. I přesto, že úkol je jednoduchý, komplikuje to objem. Musím shánět spoustu přepravek, gastronádob, často měnit olej a pánev, kterou mám k dispozici, má sice kapacitu padesát litrů, ale ve chvíli, kdy opékáte maso, je vám to k ničemu.