-
24.8.2012 12:59
Kyklos Galaktikos rozvlní náplavku
Album Osa dobra si můžete stáhnout zdarma na jejich webové stránce kyklosgalaktikos.cz a více se o nich dozvíte v pondělí od 22:00 hodin, budou totiž mými hosty v pořadu Kruton.
-
18.5.2011 14:20
Benefice pro tréninkovou kavárnu
Související příspěvky S mikrofonem do Café Na půl cesty Přímo na místě si pak budete moct užít vystoupení DJs Radia Wave: za Grundfunk to bude DJ Maceo a za pořad Kruton Mary C. Jejich exhibici pak doplní selektor Boldrik a MC Messenjah, na závěr vystoupí francouzská legenda reggae a dance hallu Ricky Sai Sai.
-
16.10.2025 16:00
Hrozba občanské války v USA je čím dál reálnější, říkají autoři filmu o náboženských extremistech
Zobrazit příspěvek na Instagramu Příspěvek sdílený krutón (@krutonbujon) „Všechna tato hnutí se soustředí na to, co nás lidi vzájemně odlišuje. Zapomínáme myslet na to, co nás spojuje,“ sumarizuje svůj pohled na rasistické, konzervativní skupiny Marie Šprincl. „Rétorika těchto skupin se obrátila. Už neříkají, my jsme proti někomu.
-
17.12.2014 13:20
Mutanti hledají východisko v bažinách a kanálech
Ukázali se na festivalu Sperm, na posledním ročníku United Islands, v Tečce páteční noci i v pořadu Kruton Radia Wave. Vysoká poptávka po Mutantech se dá vysvětlit jednoduše. Jiří Konvalinka a Jan Vejražka ostře vybočují z místní tradice macho rapu, který se navíc neostýchali parodovat. Mutanti nepřipomínají nic, co se na české scéně právě odehrává.
-
28.10.2016 16:20
Ve vlastní šťávě: Co se starým chlebem
U nás se starší chleba zpracovává na krutony do polévky nebo strouhanku, ze žemlí se chystá žemlovka neboli semlbába. Skoro všude najdeme v nějaké podobě obyčejnou topinku. Starší chleba se nakrájí na krajíčky, které se osmaží v rozpáleném sádle a tradičně se podávají s česnekem a solí. Z Itálie k nám doputovala sestřenka topinky, známá pod názvem bruscheta nebo crostini.
-
23.3.2016 11:20
Bytové restaurace. Sociální experiment, jídlo je vedlejší
Vařilo se ve dvou kuchyních a spalo se čtyři hodiny,“ vysvětluje Gábina jeden ze svých ambiciózních kulinářských projektů, zatímco srkáme francouzskou cibulačku s krutony. Spolu s kamarádkou Lídou, která pomáhala už s kolegiální kuchyní, se pak vydaly do vyhlášené bytové restaurace manželů Křivánkových.
-
21.6.2013 11:20
Ve vlastní šťávě: Krev, pot a slzy při cateringu
Včera kluci nakrájeli přes metrák masa na gyros a woky a mým úkolem je maso dál zpracovat a úplně nakonec napéct plnou přepravku krutonů do cibulačky. I přesto, že úkol je jednoduchý, komplikuje to objem. Musím shánět spoustu přepravek, gastronádob, často měnit olej a pánev, kterou mám k dispozici, má sice kapacitu padesát litrů, ale ve chvíli, kdy opékáte maso, je vám to k ničemu.
